2 db fácán (vagy 1 db fácán és fél kg vaddisznó hús, vagy marhahús)
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselymgyökér
1 fél fej kelkáposzta
10 dkg kelbimbó, vagy kelvirág
5 dkg zöldpaprika
5 dkg paradicsom
10 dkg vöröshagyma
5 dkg zöldborsó
3 g egész bors
3 dkg só
4 l víz
E leves akkor igazán jó, ha a hozzávaló anyagokat gondosan megválogatjuk, csak friss zöldségféléket használunk fel és az itt leírt főzési módszert alkalmazzuk. Tegyük fel a megtisztított, alaposan megmosott fácánt és fél kg vaddisznó, vagy marhahúst 4 l vízben. Kb. félórai főzés után adjuk hozzá a zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön 4 óra hosszat főzzük. Ekkor kivesszük belőle a húst és a levét leszűrjük. A fácánhúsát lefejtjük a csontokról és visszarakjuk a leszűrt levesbe. Vékony metéltet, vagy májgombócot főzünk bele, úgy tálaljuk.
Igazi különlegesség, és úgy látszik nem csak nekem tetszik így:) Este készült el, másnapra az ízek jól összeértek
A vajat vagy az olívaolajat főzőedényben hevítsd fel és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd meg a hagymát, majd a felszeletelt gombával együtt is pirítsd még néhány perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát finomra vágom és kacsazsíron üvegesre pirítom, majd mehet bele az apróra vágott paradicsom és paprika. Amikor megdinsztelődött, leveszem a tőzhelyről, megszórom a fűszerp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát felkockázzuk, majd megpároljuk az olajon. Megszórjuk őrölt paprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Fűszerezzük, sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával. Teszün...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk és vajon megdinszteljük. Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a fűszereket és a babérlevelet. 1-2 percig ezzel is dinszeljük. A burgonyát...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Könnyű