menu

Családireceptkönyv.hu

Körmös bableves, a férfiak kedvence


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

40 dkg száraz bab,
3 füstölt köröm,
2-2 szál sárga- és fehérrépa,
1 kis zellergumó,
2 kanál lecsó,
1 kávéskanál ételízesítő,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
1 kanál olaj,
pirospaprika,
ha szükséges egy csipet só.

Elkészítés:


Előző este a babot átválogatom és beáztatom. Másnap a zöldségekkel felteszem főni, a vízbe só helyett ételízesítőt szórok. A körmöket megmosom és egyben hagyva, másik edényben bő vízben felforralom. Forrás után a vizet leöntöm, a körmöket leöblítem, és késsel alaposan levakarom, majd ismét lemosom. Minden körmöt négyfelé vágok. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítom, pirospaprikát szórok rá, belerakom a körmöket, a lecsót, és kevergetés közben felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára párolom. Ha a hús már kezd leválni a csontról, elzárom a gázt, és az ételbe keverem a szétnyomkodott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, majd ráöntöm a már készre főzött bablevest. Nagyon kell rá figyelni, hogy a köröm végig bő lében főjön, és gyakran kevergessúk. Ha már van, friss zöldpaprikát és egy paradicsomot teszek a körömhöz a lecsó helyett Laktató egytálétel. Akinek nem kell vigyáznia a vonalaira, kevés rántással sűrítheti.

Trükkök, tippek, praktikák:


A nagyi is mindig így főzte, ez a recept egyszerűen megunhatatlan!

Körmös bableves, a férfiak kedvence

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A krumplit hámozd meg, darabold fel, a vöröshagymát aprítsd fel. A kelkáposztát vágd vékony szeletekre, a virslit karikázd fel. Hevíts olajat, pirítsd meg rajta a vöröshagymát, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Narancsleves
Narancsleves

A gyümölcshúst kevés édesítővel összekeverjük, és hűtőbe téve állni hagyjuk. A vizet a fűszerekkel, a mazsolával, a maradék édesítővel és a narancslével felforraljuk. A pudingport...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Falusi gombaleves
Falusi gombaleves

1. Az olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát. 2. Rátesszük a paradicsomot és a sárgarépát. amit kockára vágtam fel, s hagyjuk picit azt is pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbableves
Zöldbableves

Olajon megfuttatom a zöldségeket, hagymát, zöldbabot, majd megszórom kevés liszttel, kevés őrölt paprikával és felöntöm vízzel. Ízesítem sóval, petrezselyemzölddel. Ha majdnem kész...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk