menu

Családireceptkönyv.hu

Mediterrán tonhal steak


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

600 g tonhal szelet (kb. 2 cm vastagságú)

1/2 teáskanál só

1/2 teáskanál őrölt koriander

1/8 teáskanál fekete bors

180 g apróra vágott paradicsom

30 g szeletelt zöld hagyma

45 g apróra vágott friss petrezselyem

15 g kapribogyó (leszűrve)

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 evőkanál citromlé

1/2 teáskanál fokhagymapor

12 db kalamata olívabogyó

Elkészítés:


A halat fűszerezzük 1/4 teáskanál sóval, korianderrel és borssal. Pici olajjal felforrósítunk egy serpenyőt. Beletesszük a halat és 4 percig sütjük mindkét oldalát.

Amíg hal sül, gyorsan összekeverünk 1/4 teáskanál sót a paradicsommal és a maradék hozzávalókkal. A paradicsomos keveréket a halra öntjük, és így tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tonhal ízéhez tökéletesen illik a koriander és a paradicsom íze. Friss zöldséggel tálaljuk.

Mediterrán tonhal steak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
lazac krumplis-spenótos ágyon
lazac krumplis-spenótos ágyon

A krumplit megpucolom és vékony karikákra vágom. A hagymát felkockázom és a vajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a húsleves levét, a Creme Fraiche-t és a mustárt. Ezután jöhet bele a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Halfilè
Halfilè

A halat sòzom, borsozom. A vajat felmelegìtem és citromot facsarok bele, majd ezzel meglocsolom a halat. Serpenyőben pàr perc alatt kèszre sütöm. Köret: A sütőt előmelegìtem....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Mandulás pisztráng angolzelleres édesburgonyapürével
Mandulás pisztráng angolzelleres édesburgonyapürével

Így készítsd el a halat! A pisztrángot mosd meg, csepegtesd le, és mindkét oldalát kb. 10-10 helyen, egyenként fél centiméter mélyen irdald be. Sütés előtt kb. 20 perccel sózd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Fokhagymás,tejfölös kárász
Fokhagymás,tejfölös kárász

A megtisztított kárászokat sűrűn beirdalom, megsózom. A tejfölben elkeverem az apróra vágott kaprot és a zúzott fokhagymát. Ezzel a keverékkel kívül-belül bekenem őket, jól belenyo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk