170 g spagetti tészta
1 teáskanál olívaolaj
60 g szeletelt zöld paprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
500 paradicsom konzerv (ha van, válasszuk bazsalikommal, fokhagymával, oregánóval ízesítettet)
1/8 teáskanál fekete bors
500 g megpucolt és kibelezett garnélarák
1/8 teáskanál pirospaprika
90 g feta sajt
A tésztát a csomagoláson feltüntetett módon megfőzzük. (Sót és olajat viszont ne tegyünk a vízbe!) Leszűrjük és melegen tartjuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a zöld paprikát és 1 percig sütjük. Jöhet a serpenyőbe a fokhagyma és a paradicsom is, ezeket is 1 percig sütjük. A rákot és a borsot is beletesszük a serpenyőbe és 3 percig sütjük, amíg a rák készen nem lesz. Levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a pirospaprikát. Tálaláshoz tányérokra szedjük a tésztát. Minden adagra kanalazzunk az előbb elkészített fűszeres rákból, majd egy kis sajttal díszítsük az egészet!
Finom és laktató étel ebédre vagy vacsorára, ami a család minden tagjának ízleni fog
A halatkiolvasztás után panírozzuk, majd olajban kisütjük. Rizzsel, sültkrumplival és tartármártással tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan átmosott apróhalat vastagon besózom, 1 hétre hűtőbe teszem (ne izgulj, a hal nem lesz túl sós). 1 hét múlva a halakat sótól hideg vízben többször kiáztatom, majd lecsor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt garnélák fejét leszedem (úgysem esszük meg), majd kevés olívaolajon megpirítom. Sózom, borsozom, özben reszelek rá némi fokhagymát, majd amikor már eltűnik a nedvesség, kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halacskákat úszni tanítjuk a tejben körülbelül 5 percig. Nem muszáj egyben, hanem sütési adagonként, hogy spóroljunk a tejjel. Közben a lisztet összekeverjük sóval, borssal, ízlé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű