mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
- 2-3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Ilyen egyszerű
A hozzávalókat tejföllel jól összegyúrni, kicsit pihentetjük majd deszkán kinyújtani és kiszaggatni Zsírozott, lisztezett tepsire besorolni megkenni tojással és sajttal megszórn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTehát a lisztet a zsiradékkal osszemorzsoljuk, majd mehet bele az osszes tobbi hozzávaló és szép sima tésztát gyúrunk belole, vajazott formába nyomkodjuk a teszta felet, majd betes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport. Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.Belereszeljük citromhéjat. Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is.Csomómentes tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVízzel keményre kidolgozni. 3 cipóra osztani, 15 percet pihenni hagyni. Vékonyra kisodorni, forró olajban sütni.
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes