menu

Családireceptkönyv.hu

Vaddisznó csipkebogyó lekvárral


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg vaddisznó hús
2 dkg só
5 dkg hagyma
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
2 db babérlevél
1 g egész bors
fél l bor
10 dkg torma
20 dkg csipkebogyó lekvár
Elkészítése

Elkészítés:


A vaddisznó tarját, vagy a kicsontozott lapockát 1 l vízben és fél l borban feltesszük főni. Levét apró kockára vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával, néhány szem egész borssal, sóval, 1-2 db babérlevéllel fűszerezzük. Lassú tűzön fedő alatt forraljuk, ha fiatal az állat, három és fél órán, ha öreg, akkor négy és fél órán keresztül. Amikor a hús teljesen megpuhult, felszeleteljük és reszelt tormával és csipkebogyó lekvárral tálaljuk.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olaszos nyúlragu sajtos polentával
Olaszos nyúlragu sajtos polentával

A nyulat nagyobb darabokra vágjuk, majd kevés olívaolajon elősütjük, miközben hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, fűszereket. Hozzáadjuk a paradicsomot/paradicsompürét és a fehér...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Richard
Asdfsadf
Asdfsadf

Assad’sdfasd

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: Asdfasdf
share
Avatar Hazepeper
Hazepeper

A darabolt nyúlhúst 24 órát hagyjuk állni a pácban. Közben néhányszor átkeverjük. Amikor kivesszük a húst a pácból, papírral szárazra töröljük. Sóval és fríssen tört borssal fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sáfrányos réti nyúl
Sáfrányos réti nyúl

1. A nyulat kicsontozzuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy bográcsban (lábasban) félig kiolvasztjuk. Utána a nagyobb darabokra vágott csontot hozzáadjuk, lepirítjuk. 2. A pó...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk