A zeller rendkívül sok szerves nátriumot tartalmaz. Erős vízajtó, étvágycsökkentő, nyugtató, potenciajavító hatása van. Tele van szerves anyagokkal, sókkal, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a vér savtalanításához.
•1 nagy zeller
•1 fej vöröshagyma
•1 fehérrépa
•1 sárgarépa
•2 dl zabtejszín
•olivaolaj vagy zsír
Elkészítés
A megtisztított zöldségeket kockákra vágom és olajon egy kicsit megpirítom, és jól megsózom. Felöntöm 1,5 liter vízzel. Miután puhára főztem a zöldségeket összeturmixolom. Hozzáöntöm a zabtejszínt a leveshez és kiforralom. A turmixolás előtt érdemes a zöldségek egy negyedét félretenni, és mint levesbetét a forralás után visszahelyezni a levesbe.
1. A babot áztasd be hideg vízbe és hagyd állni reggelig. Majd mosd meg, tedd egy edénybe és kevés vízben főzd nagyjából 1 órát, amíg teljesen megpuhul (konzervbabot nem kell áztat...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1.Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel. 2.A burgonyát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gombát alaposan leöblítjük, a tönköket kitörjük és felkarikázzuk, a gombafejeket nem túl vékony szeletekre vágjuk. A répát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagymákat apróra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű