28 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csapott mokkáskanál só
15 dkg zsír
1 tojássárgája
6 evőkanál tej
a tetejére:
1 tojás
őrölt köménymag, só (nálam most 7 fűszersó)
A lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam.
Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam.
Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam össze.
Félujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét megkentem enyhén felvert tojással, megszórtam az őrölt köménnyel és a fűszersóval.
Derelyevágóval ujjnyi rudakra szabtam, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
1. Az élesztőt felfuttattam, majd mindent összedolgoztam úgy, hogy lágy, de nyújtható tésztát kapjak. 2. A tésztát 3 részre osztottam, ezeket egyenként kinyújtottam, majd néhán...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összekeverjük. Minimum egy órára hűtőben pihentetjük. Sütőpapírra kanállal kiadagoljuk, egészen vékonyra lapogatjuk. 200 fokos sütőben 10-15 perc. Még forrón megmozg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat elektromos habverővel habosra verjük. Hozzáadjuk a görög joghurtot, majd a tojást és a tejet, végül a sütőporral elkevert kétféle lisztet és a sót. Csomómentesre dolgozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát pihentetjük, majd kétszer hajtogatjuk és étolajjal megkenjük. 2. Kiszaggatjuk a pogácsákat, tojássárgával megkenjük a tetejüket és meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz