1 kg sertéskaraj
7 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
0,5 dl száraz vörösbor
1 evőkanál citromlé
friss zellerlevél
só, bors
olaj
A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhagymagerezddel együtt pépesítjük. Belekeverjük a citromlevet, a vörösbort és a paprikát is. A húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és leöntjük a paradicsomos turmixszal, a megmaradt fokhagymagerezdeket felvagdossuk és rászórjuk. 180 fokos sütőben 40-50 percen át sütjük, de többször megforgatjuk közben, hogy jól átsüljön.
Sült hús felkockázni,a hagymát olajon a petrezselyemmel megpárolni tejföllel összekeverni és a gombába tölteni..sajttal megszórni 150 fokon sütni míg a gomba puha lesz és a sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéstarját egy kissé kiverjük, a szeletek szélét, inas részeit bevagdossuk. 5 gerezd zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, szorosan tálba rakjuk, majd leöntjük annyi tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húsgolyóhoz a hozzávalókat összekeverjük, majd 40-50 percig állni hagyjuk. 2. Diónyi golyókat formálunk belőle, majd tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sü...
Elkészítési idő: másfél óra Nehézség: KönnyűÖsszedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába. Ebből az adagból nekem 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készen van.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű