Tésztához:
kb 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 tojás sárgája
7,5 dkg margarin
pici só
1 citrom reszelt héja
A bukták kenéséhez:
7,5 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
1 cs csokis ízű pudingpor
2 dl tej
20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )
A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.
A tészta készítése: kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe a csokis-lekvárt teszünk egy teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral szórva tálaljuk.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra. A nutellát egyneművé keverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást is. 16 db gombócot formálunk a masszából, sütőpapíros sütőlemezre tesszük őket, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA világ legegyszerűbb módján: sütő bekapcsol, tepsi (kb. 20*30-as) kivajaz. Miután kimértük a száraz és folyékony hozzávalókat, jól kikeverjük, beleöntjük a tepsibe és megszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, porcukrot, darált diót összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy puha, kellemes tapintású, de nem ragacsos tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVégtelenül egyszerű dolgod lesz, keverd össze a hozzávalókat, a sorrend szinte mindegy is, annyira kell csak odafigyelned, hogy azzal kezdd, hogy a cukrot simára kevered a tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű