menu

Családireceptkönyv.hu

Francia diós krémes recept


Írta:

Elk. idő: 1 es fel ora
Adag: 12 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mézes laphoz
40 dkg finomliszt (finom)
10 dkg porcukor
1 ek méz
10 dkg vaj
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Diós piskótához
6 db tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
0.5 dl napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
0.5 csomag sütőpor
15 dkg dió (darált)
Krémhez
3 db tojássárgája
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg cukor (kristály)
7 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg margarin

Elkészítés:


Mézes lap
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
Diós piskóta
A diós piskótához a tojás sárgájákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróba!
Krém
A krémhez a tojássárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Barna tészta
Barna tészta

A finomlisztet, vagy a zabpehelylisztes keveréket összekeverjük a sütőporral, és a kakaóporral. A cukrot, a tojást, és a vajat habosra keverjük, majd felváltva hozzákeverjük a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Hüvelykujj süti
Hüvelykujj süti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélküli csokis álom!
Sütés nélküli csokis álom!

A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
mignon bevonat kókusz zsíros
mignon bevonat kókusz zsíros

A kiöntött fondant elkészítéséhez olvasszuk fel a zsiradékot a mikrohullámú sütőben. 10. Adjunk hozzá körülbelül 5 csésze porcukrot, és keverjük össze, hogy paszta legyen. 11...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk