Tésztához:
60 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 30 dkg dió, 60 dkg liszt, 1 citrom héja és leve, 1,5 sütőpor.
Krém: gőz felett főzzük, 3 tojás, 15 dkg cukor, 7.5 dkg kakaó, keshegynyi liszt. Ezt miután kihűlt összekavarjuk 15 dkg porcukor és 30 dkg vaj keverékével
Glazúr:
30 dkg porcukor, 4.5 ek kakaó, 4.5 ek forró tej, 1.5 ek vaj
Ezzel majd gyorsan dolgozunk mert elég hamar vastagodik és megköt.
A tesztahoz valokat összegyurjuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Utánna nagyon jól lisztezett deszkán kinyujtjuk és karikákat vágunk belőle. 180 fokon kb 7 percig sütjük őket.
A cukrot a vajjal habosra keverjük, ezt követően a vaníliás cukrot, a tojásokat és a rumaromát is belekeverjük. A tejbe keverjük a sütőport és felöntjük vele, jól elkavarjuk, ezutá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vízgőz felett egy nagyobb hőálló edényben összeolvasztjuk a vajat, a csokoládét, a kristálycukrot / édesítőt, a barna cukrot, és a vaníliaaromát. 2. Miután felolvadt, levesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a cukrot összemorzsoljuk, közepébe mélyedést készítünk, a tojás sárgáját beleütjük. A felfutott élesztőt ráön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, az összedolgozott masszát egy jénaiba nyomkodjuk, hűtőbe tesszük. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót az étolajjal elkeverjük, és a tetejére kenjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű