6 tojas,6 evokanal cukor,1 csomag vanilias cukor,6 pupozott evokanal liszt ,1 csomag sutopor, csipet so
Kemeny habba verjuk a tojasfeherjet egy edenybe,majd egy masikba a tojassargajat,cukorral,sutoporral es soval.A lisztet keverjuk bele a tojassargas talba,majd ezutan a habot keverjuk bele az egeszbe,ovatosan,hogy ne torjon ossze.
Tegyuk a masszat sutopapirral belelt tepsibe es sussuk meg 200 fokon , elomelegitett sutobe.
TIPP: Allitolag ha habkonnyu piskotat akarunk sutni akkor a felvert tojasfeherjebe keverjuk ovatosan a cukorral kevert tojassargajat ,nem forditva es ugy hogy ne torjuk ossze a habot .Ezutan kovetkezik a liszt bele.
Az epreket, vagy a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, vágjuk kis szeletekre, rakjuk egy kisebb edénybe, szórjunk rá egy kanál cukrot, majd keverjük össze. Egy másik tálba a tehéntúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLemon curd: A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad. Ekkor h...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pudingot megfőzöm a tejjel és a 4 evőkanálnyi cukorral. Hagyom kihűlni. A sütőt előmelegítem 200 fokra. Lisztezett deszkán vékonyra (2-3 mm) nyújtom a leveles tésztát. Kábé 7-8 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű