Tészta:
6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
Krém:
6 tojás sárgája
fél l tej
20 dkg cukor
egy csomag vanília ízű főzős pudingpor
20 dkg vaj
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon sütjük kb 10 percig. A krémhez a pudingport és a tojások sárgáját kikeverjük egy kevés tejjel, majd felöntjük a maradékkal és közepes lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a vajat. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, a tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg.
A margarint keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot átszitáljuk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, és készítsünk a közepébe mélyedést. A zselatint keverjük el a vízben, majd vízgőz fölött melegítsük fel. Amikor már...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a csipet sót és a mákot elkeverjük. Belekeverjük a lereszelt marcipánmasszát, és elmorzsoljuk benne a kockára vágott hideg vajat. Ezután mehet bele a cukor,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport egy tálba tesszük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, fóliába csomagoljuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű