4 krumpli meghámozva,
egy felvert tojás,
2 evőkanál tejpor,
⅓ csésze liszt,
1 kanál só,
1 kanál cukor,
bors,
1 teáskanál vaj,
olaj a sütéshez.
reszeljük egy tálba a krumplit, és keverjük el előbb a tojással, majd a száraz hozzávalókkal, és a legvégén a vajat is adjuk hozzá. Addig kavarjuk, amíg egységes masszát kapunk.
A keveréket kenjük egy sütőpapírral, egyenlítsük el, majd fedjük le egy másik sütőpapírral, és nyújtsuk ki. Vágjuk darabokra, vegyük le a sütőpapírról, és süssük ki forró olajban. Tálalhatjuk fokhagymás szósszal.
A kovász hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit. Kb. 10 percig dagasztom. A...
Elkészítési idő: 215 perc Nehézség: NehézA 1,5 dl olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Erre rátesszük a májat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Készre sütjük (nem szabad kiszárítani, de süljön meg r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. Ennél a pontnál lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát és az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű