4o dkg darált kekszet, 15 dkg olvasztott margarint, 10 dkg cukorral, 7 dkg reszelt tejcsokoládéval jól eldolgoztam.
Ez volt az alap., amit belesimítottam egy kb 4o-x4o-es peremes sütőformába.
Fél kg meggyet /fagyasztott/ saját levében 15 dkg porcukorral jól megfőztem, majd 2 csomag vaníliás pudingot 2 dl vízben elkevertem,
4o dkg darált kekszet, 15 dkg olvasztott margarint, 10 dkg cukorral, 7 dkg reszelt tejcsokoládéval jól eldolgoztam.
Ez volt az alap., amit belesimítottam egy kb 4o-x4o-es peremes sütőformába.
Fél kg meggyet /fagyasztott/ saját levében 15 dkg porcukorral jól megfőztem, majd 2 csomag vaníliás pudingot 2 dl vízben elkevertem, és hozzáfőztem a meggyhez, így egy lekvár állagú sűrítményt kaptam,. Tettem bele l cs. vaníliás cukrot és hagytam kihűlni.Majd rákentem a kekszalapra. Erre raktam babapiskótát, melyet egyenként lekentem kenőtollal, amit rumba mártottam. 2 cs vaníliás pudingot megfőztem 2 dl tejben jó keményre, majd összevegyítettem 15 dkg cukorral kikavart 15 dk margarinnal. Természetesen kihűlve. Majd ezt a krémet rátettem a babapiskóta tetejére, 2 dl hullala tejszínt felvertem kemény habbá 1 cs. fix-el. Ezt a habot a krém tetejére kentem. Egy kis darált kekszből, kis margarinnal és egy kis meggyaromával színezve meggyeket formáltam. A kis meggyek alá valódi meggyfa levelet raktam . Díszítettem még egy kis cukorgyönggyel a meggyeket. A tálcát leszórtam kókusz reszelékkel, úgy helyeztem rá a süteménykockákat, és elszórtan meggylevélkéket és pici meggy golyókat. Ez a nem sütéssel készített sütemény a sütiversenyen második helyezést ért el, egy teflon sütőtepsi és egy oklevél volt az elismerés.
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl hideg tejben. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgát. Nem kell felfuttatni, csak keverjük össze. A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puffasztott rizst egy tálba tesszük. A vajat és a pillecukrot egy kis edényben felolvasztjuk, 2-3 percig melegítjük, amíg krémessé válik, hozzáöntjük a puffasztott rizshez, jól ö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, ho...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA piskótához a tojásokat kettéválasztom,a fehérjét elkezdem felverni ha félig felvertük a cukrot hozzáadom,majd kemény habbá felverem,majd lejeb veszem a robotgépünket és egyesével...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű