40 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
4 db tojássárgája
1 db reszelt citrom héja
1-2 ek. tejföl
A töltelékhez:
4 tojásfehérje kemény habja
20 dkg darált dió
3 ek. baracklekvár
10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk.
Az egyik felét 25×39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük,hozzá keverjük a darált diót és a lakvárt.
Rásimítjuk a tésztára,a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát.
180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A puha margarint / vajat habosra keverjük a csipet sóval és a kristálycukorral., majd hozzáadjuk a lisztet és homogénre keverjük. Egy elég sűrű,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet felmelegítjük, de nem forraljuk fel. 2. Beleborítjuk a két pohár kefirt, mehet mellé a cukor és az elmorzsolt élesztő. 3. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a szódab...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVízgőz felett felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a tojást, a cukrot, a kakaóport és fél óráig kevergetjük folyamatosan. Ha letelt a fél óra hozzáadjuk a vaníliás cukrot , a diót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű