menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás padlizsánkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2-4 személyre
1 nagyobb padlizsán
1 vöröshagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1-2 gerezd fokhagyma
4-5 dl kókusztej
kókuszolaj vagy olívaolaj

őrölt bors
a tálaláshoz: pirított fokhagyma

Elkészítés:


A padlizsán száras végét levágjuk, a húsát meghámozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és az olajon megpároljuk. Csipet sóval fűszerezzük, hozzákeverjük a padlizsánt, az apróra vágott fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Pár percig pároljuk, majd felöntjük 2 dl vízzel, és addig keverjük, amíg a folyadék el nem fő. Hozzáadjuk a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk, majd a levest turmixoljuk.

Olajban hirtelen pirosra sütött fokhagymalapocskákkal tálaljuk.

Fokhagymás padlizsánkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nusika
Frankfurti leves
Avatar Nusika Kedvelnék
Frankfurti leves

1/2 fej közepes nagyságú kelkáposztát fölszeletelünk ujjnyi vastag csíkokra, beletesszük fazékba, hideg vízet öntünk rá,hogy éppen ellepje,majd 3 gerezd pucolt fokhagymát apróra vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes fokhagymakrémleves
Tejszínes fokhagymakrémleves

A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk. A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar PÓRÉHAGYMAKRÉMLEVES PIRÍTÓSSAL
PÓRÉHAGYMAKRÉMLEVES PIRÍTÓSSAL

A vajat egy lábasban megolvasztjuk, és megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát. Addig főzzük, míg megpuhul (ez kb. 10 perc). Felöntjük az alaplével, ho...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSIRKERAGULEVES
CSIRKERAGULEVES

Sütni való méretű, vagyis kicsit kövérkésebb csirkéből készítsük. (Ez a méret tisztított állapotban 1,5 kg-nál kezdődik. A tyúk túl erős ízű, abból ragulevest ne készítsünk.) Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk