20 db kosárka sült ki belőle.
Ha vékonyabban béleljük a formát,akkor 30 db lesz belőle.
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj
25 dkg liszt
1 tk. sütőpor
5 dkg darált dió
2 tojássárgája
1 ek. rum
8 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 ek. méz
A krémhez:
40 dkg gesztenyepüré
6 dkg porcukor
1/2 dl rum vagy aroma ( ízlés szerinti mennyiségben)
3 dl tejszínhab
A díszítéshez:
1 dl tejszínhab
5 dkg csokiforgács
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kiolajozott kis kosár formákat kibéleljük egyenként.
180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni és óvatosan kiemeljük őket.
A gesztenyemasszát a porcukorral,rummal krémesre keverjük és hozzáadjuk a keményre vert tejszínt és azzal is jól kiverjük.
Habzsákba szedjük a krémet és a kosárkákat megtöltjük.
A tejszínhabot keményre verjük és a gesztenyés krémre nyomjuk.
Csokiforgáccsal díszítettem.
Rum helyett rumaromával is dolgozhatunk,hogy a gyerekek is fogyaszthatják.
A lisztből, tojásból és a többi hozzávalóból csomómentes tésztát kavarunk, ha túl sűrű lenne, adhatunk még hozzá tejet vagy vizet, majd egyenként megsütjük. A túrót villával össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbből kelt tésztát készítünk, elfelezzük, felébe 2 evőkanál kakaót dolgozunk bele. Amikor megkelt mindkét tésztát kinyújtjuk, egymásra fektetjük, feltekerjük, és úgy tesszük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fagyikészítést megelőző este hámozd meg a banánokat, darabold fel őket, majd tedd a mélyhűtőbe egy műanyagdobozban. 2. Amikor eljött a desszert ideje, szedd ki őket, és tedd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, tovább keverjük. Kb. 5 perc alatt kialakul a tészta. 2. Fél órát a hűtőben pihentetjük, majd kinyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz