Hozzávalók (27 cm-es tortaformához):
• 40 dkg babapiskóta
• 3 csomag vaníliás pudingpor /3x40g/
• 12 ek kristálycukor
• 1,2 l tej
• 3 dl főzött kávé
• 2 dl tejszín
• 1dl rum vagy aroma
Díszítéshez:
• tortadara vagy reszelt ét csoki
Lefőzzük a kávét.
A tejjel, cukorral és a kávéval megfőzzük a pudingot.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tortaformát kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk rummal vagy aromával majd a főzött kávés pudingból ráöntjük az 1/3 részét.
A rétegezést még kétszer megismételjük.
A tortaformát egy órára a hűtőbe tesszük, majd kivéve rákenjük a tejszínhabot és megszórjuk tortadarával.
Legjobb, ha csak másnap vágjuk fel. Addigra a piskóta megszívja magát és megpuhul.
tojásokat a túróval simára keverjük (nem kell hozzá robotgép, kézi habverővel vagy fakanállal is tökéletes lesz). Hozzákeverjük a sütőporral és a negyedannyi édesítővel elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, van.cukrot az olvasztott vajjal kikeverem, majd hozzáadom a tojásokat, tovább keverem. Később beleszitálom a kakaóport, fahéjat, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk. A diót is belekeverjük. Egy 25×37 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet, datolyát, mandulát, vajat, fahéjt, szárított almakarikákat helyezzük aprítógépbe. Az almát (héjával együtt) reszeljük le, tegyük a gépbe, és dolgozzuk egybe az alapan...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű