4 egész tojást,
3 pohár kefirt,
3 pohár kristálycukrot (szűken mérve),
4 pohár sima-lisztet,
1 pohár étolajat (mindent kefires pohárral mérünk),
1 csomag sütőport simára keverünk
Máz
15 dkg porcukrot
3 evőkanál kakaóval,
3 dkg margarinnal ,
2-2,5 evőkanál lobogó, forró vízzel összekeverünk.
Beleöntjük egy fóliával bélelt tepsibe, majd a tetejét beszórjuk az alábbi ízesítőkkel: 5-6 szem összedarabolt dió, mogyoró, mandula, ízlés szerint mazsolát, birsalmasajtot, cukrozott narancshéjat, csokoládédarabokat, kimagozott cseresznyét is szórhatunk rá.
Közepes tűzön 40 percig sütjük.
Máz: 15 dkg porcukrot 3 evőkanál kakaóval, 3 dkg margarinnal és 2-2,5 evőkanál lobogó, forró vízzel összekeverünk. A forró sütemény tetejére öntjük a mázat, és elsimítjuk.
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. 3. A fehérjét kemény habbá verjük. 4. A sárgáját és a cukrokat összekeverjük, majd hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra előmelegítjük. 3 tésztalapra lesz szükségünk, én 3 tepsit használtam (20 x 35 cm) , amiket a sütés előtt sütőpapírral kibéleltem. Egy tésztalaphoz 70 g cukrot a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet. 2. A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű