12 szelethez:
2 citrom
40 dkg túró
10 dkg kókuszreszelék
6 dkg háztartási keksz
12,5 dkg vaj
2 dl tejszín
7 evőkanál cukor
A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, a levüket kinyomjuk. A kókuszreszeléket beáztatjuk a citromlébe, és állni hagyjuk.
A háztartási kekszet ledaráljuk vagy megtörjük, és elkeverjük a vajjal. A masszát nedves kézzel belenyomkodjuk egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába.
A túrót áttörjük. A tejszínt a cukorral habosra verjük. A túrót a kókuszreszelékkel és a citromhéjjal elkeverjük, óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. Beleöntjük a tortaformába, és legalább 6 órára hidegre tesszük (még jobb, ha egy egész éjszakára).
A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét is majd a tojások sárgáját. Az így kapott krém 1/3-át külön tálba tesszük félre. Ez lesz a torta krémje. A krém...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon fontos, hogy a hozzávalókat időben kivedd a hűtőszekrényből, és csak akkor láss neki a pofonegyszerű sajttorta összeállításának, ha valamennyi szobahőmérsékletre melegedett....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta: A lisztet, sütőport, kakaót és pudingot elkeverjük. A keveréket két részre osztjuk. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük. Ehhe...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz