menu

Családireceptkönyv.hu

Mandula


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
36 dkg liszt
25 dkg lágy, akár kicsit olvasztott
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
20 dkg dió
mandula vagy dióformák
A krémhez:
4 egész tojás
33 dkg cukor
33 dkg vaj
kb. fél mandulaaroma

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömködjük a tésztát, a pereméről eltávolítjuk a fölösleget. Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon, kb.180 fokon. A sütőből kivéve azonnal kiütögetjük a tésztát. Határozott mozdulattal hozzáütjük a tepsi aljához vagy deszkához. Ilyenkor még puha, de hamar szilárdul, s akkor már nehéz kiütni, s könnyebben törik.
A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött SŰRŰ krémmé főzzük, majdnem 1 órát kell főzni. Ha nem elég sűrű, kifolyik a krém. Miután hűlt egy kicsit, beletesszük a vajat, majd a mandulaaromát ízlés szerint. Én szeretem, ha sok van benne, van, aki csak pár cseppet tesz. A zöldet szoktuk használni, mert szép színt is ad a krémnek. A krémmel megtöltjük a formákat, s kettőt összeragasztunk.
Frissen is finom, de másnap az igazi.

Mandula

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Püspökkenyér tojásfehérjéből
Püspökkenyér tojásfehérjéből

Az összevágott hozzávalókat liszttel és porcukorral összekeverjük, a habhoz adjuk. Legvégén az olvasztott vajat. Kivajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük. 20-25 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Havasi gyopàr
Havasi gyopàr

A barna tésztánkat tálba rakjuk jól összegyúrjuk,folpakba csomagolva fagyasztóba rakjuk,majd 3 részre fogom osztani. A krémhez a pudingot lisztel porcukorral tejel sűrűre főzöm,ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Banános csíkos tekercs
Banános csíkos tekercs

tojásfehérjét ketté választom,a fehérjét felverem a cukorral, majd hozzáadom a 10 k liszttel elkevert sütőport.Ketté veszem egyikbe keverek kakaóport.Egy gáztepsibe sütőpapírt tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
EPERHAB
EPERHAB

az epret ha kiengedett passzírozzuk a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és összekeverjük óvatosan a felvert habbal tálakba töltjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk