2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
10 ek gluténmentes liszt (aki nem gluténérzékeny: 10 ek finomliszt)
2 ek kukoricaliszt
2 marék mandula durvára törve
25 dkg vaj
1/2 tk mandulaaroma
1/2 tk szódabikarbóna
Előmelegítem a sütőt (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat).
Összekeverem a porcukrot, a liszteket, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, beleszórom a durvára tört mandulát, hozzáadom a vajat feldarabolva és összegyúrom.
Lisztezett felületen kinyújtom, kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 25 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűltek a sütik, tetszés szerint olvasztott csokiba forgatom és megszórom apróra vágott mandulával!
Az összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben órát, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni. A...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. 200 fokon. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (a mogyorókrém és a csokoládé kivételével) robotgéppel összekeverjük. A tészta felét muffinformákba töltjük, majd ízlés szerint mogyorókrémet teszünk rá. A tészta má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa vizet a zselatinnal melegítjük(nem főzzük fel!) majd az összes többi hozzávalóval jól összedolgozzuk,hagyjuk állni hűtőben majd úgy használjuk mint a rendes marcipánt..............
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű