menu

Családireceptkönyv.hu

Pishinger torta, sütésnélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag ostyalap
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
pár csepp citromlé,
reszelt citromhéj,
citrompótló

Csokoládés töltelék
Hozzávalók
15 dkg cukor,
4—5 dkg kakaó vagy
3 szelet puhí­tott csokoládé,
vanília,
15 dkg vaj.

Elkészítés:


A cukrot a vajjal habosra keverjük, ízesítjük reszelt citromhéj­jal, pár csepp citromlével és apróra tört citrompótlóval (a sok citromlé ugyanis meglágyítaná a krémet). A tölteléket 5 lap közé kenjük, tetejét lepréseljük, pár óra múlva forró késsel tet­szés szerint szeleteljük.
Ugyanezt a krémet ízesíthetjük kevés málna- vagy baracklekvárral is.
Csokoládés töltelék
Hozzávalók
15 dkg cukor,
4—5 dkg kakaó vagy
3 szelet puhí­tott csokoládé,
vanília,
15 dkg vaj.
Az eljárás ugyanaz, mint az előbbinél. Ha a krém keverés közben kristályosodni kezdene, hozzáadunk egy tojássárgáját vagy 1/2 tojásfehérjét, az elsimítja.

Pishinger torta, sütésnélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
CSALÁDFA TORTA PÁROM SZÜLETÉSNAPJÁRA.. hatlapos
CSALÁDFA TORTA PÁROM SZÜLETÉSNAPJÁRA.. hatlapos

TÉSZTA........AZ ANYAGOKAT ÖSSZEÁLLÍTJUK ÉS HAT RÉSZRE OSZTJUK MAJD HAT LAPOT SÜTÜNK GÁZ TEPSI HÁTÁN.. KRÉM...TEJET FELFŐZZÜNK AKAKAÓS PUDINGGAL ÉS ÍZLÉS SZERINTI CUKROT ADUNK HOZ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Törökmogyorós csokitorta
Törökmogyorós csokitorta

1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokosra. 2. Verjük fel a 4 tojás fehérjét. Olvasszuk össze a vajat a csokival és a kókusztejjel, adjuk hozzá a nyírfacukrot, a 4 tojássárgáját és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Sacher torta
Sacher torta

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, kivajazunk és kakaóporral hintünk körbe egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az étcsokit megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. A vajat megolvasztjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gougère - habkönnyű sajtfánk
Gougère - habkönnyű sajtfánk

A tejet a vajjal egy tálban felforraljuk. Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk