menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös-burgonyás pogi baconnel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg húsos bacon
25 dkg főtt áttört burgonya
45 dkg sima liszt
15 dkg tejföl
1,5 dl langyos víz
2 kiskanál só
1 kiskanál cukor
1 tasak száraz élesztő vagy 2,5 dkg friss
0,5 dl napraforgó olaj
A tetejére:
1 db tojássárgája
köménymag, szezámmag, nagy szemű só
magkeverék

Elkészítés:


A sós vízben, héjában megfőzött burgonyát, miután meghűlt, meghámozzuk és összetörjük.

A bacont apró kockára vágjuk, serpenyőben pirosra sütjük, majd szűrőkanállal kivesszük a zsírból és félretesszük.

A kenyérsütőgép üstjébe a következő sorrendben behelyezzük a hozzávalókat: Először az olajat, majd a főtt, áttört burgonyát, a tejfölt, a langyos vizet, a sót, a cukrot, a lisztet és a tetejére pedig az élesztőt.

Ha nincs kenyérsütőgépünk, kézzel dolgozzuk össze az alapanyagokat. Ha friss élesztőt használunk, akkor egy kevés langyos vízben oldjuk fel, mielőtt hozzádolgozzuk a többi alapanyaghoz.

A hozzávalókat jól összegyúrjuk közepesen lágy, rugalmas tésztává. Addig dagasszuk, míg a tészta felülete fényes és hólyagokat vet. Tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük 30 percig, míg duplájára kel.

Miután a tészta megkelt, enyhén lisztezett munkalapon, néhány mozdulattal, óvatosan átdolgozzuk, majd 5 percig hagyjuk pihenni. Miután pihent, sodrófával ujjnyi vastagra nyújtjuk és elosztjuk rajta a sült bacon kockákat.

A két szélét középre hajtjuk, hogy összeérjenek, majd alulról felhajtjuk és felülről pedig lehajtjuk a közepére, így négy réteget kapunk. Tíz percre letakarjuk és hagyjuk pihenni.

Még egyszer megismételjük ugyan így a hajtogatást, majd egy centi magasra nyújtjuk, a tetejét a pogácsa szaggatóval kissé bevagdossuk, majd kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és a tetejüket lekenjük egy tojássárgájával és ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, magkeverékkel, szezámmal, nagy szemű sóval. Hagyjuk 15-20 percig kelni, mielőtt a sütőbe tesszük. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25-30 perc alatt szép, aranyszínűre sütjük.

Tejfölös-burgonyás pogi baconnel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Sonkás-tojásos rétes
Sonkás-tojásos rétes

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A felengedett leveles tésztát 2 részre vágjuk, kinyújtjuk és 1 csíkban elosztjuk rajta a tölteléket, majd föltekerjük. Kiolajozott sütőlapra t...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Hajtogatott sajtkrémes pogácsa
Hajtogatott sajtkrémes pogácsa

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mángoldos-kecskesajtos calzone
Mángoldos-kecskesajtos calzone

A három csésze lisztet és a sikért, egy csésze langyos vizet, egy csipet sót, a szárított élesztőt, a cukrot és az olívaolajat összekeverem egy tálban. Mikor a tészta összeállt, eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márti
Foszlós vajaskifli dagasztás nélkül
Foszlós vajaskifli dagasztás nélkül

Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval és a cukros, langyos tejet élesztővel (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk