50 dkg liszt
1 tojás
csipet só
1-2 evőkanál olaj
5 dkg vaj/margarin2,5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
kb. 3 dl tej
tejföl vagy tojás a tetejére
3-4 alma
2-3 evőkanál cukor
őrölt fahéj
Az almákat meghámozom, eltávolítom a magházat, majd lereszelem és hozzáadom a cukrot és a fahéjat. Ha sok levet enged, akkor kicsavarom, mielőtt a tésztára teszem.
A lisztbe egy mélyedést csinálok, ebbe beleteszem a sót, tojást, a zsiradékokat, majd hozzáöntöm a langyos cukrozott tejben felfuttatott élesztőt és alaposan összedolgozom, dagasztom.
kb. egy óra dagasztás után két gombócot készítek, majd kinyújtom.
Az első lapra rákenem a reszelt almás keveréket, majd a következő lappal beterítem és kb. 2 cm széles csíkokra vágom.
A csíkokat egyenként megcsavarom, majd összetekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
Újabb 30-40 percig kelni hagyom, majd egy ecsettel megkenem vagy tejföllel, vagy tojással, ha van jégcukor, azzal megszórom.
A sütését hideg sütőben is kezdhetjük, mert addig is kelni fog, amíg a sütő bemelegszik, és szép rózsaszínűre sütjük kb. 180°C-on.
Dagasztó gépbe mérem az átszitált lisztet hozzámorzsolom az élesztőt tegyük hozzá a porcukrot,sót,tojást,zsírt,tejfölt kapcsoljuk be a gépet és tejet annyit adjunk hozzá ,hogy egy...
Elkészítési idő: 1.5 ó Nehézség: KönnyűA vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félreve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepesezt megnézni hogyan kell csinálni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű