18x28 cm formához
1 cs. babapiskóta /20 dkg/
1 cs. keksz /10 dkg/
1 cs. csokoládés, főzős pudingpor + 2 evőkanál kristálycukor
0.5 l tej + 1 dl
10 dkg vaj + 5 dkg porcukor
3 db banán
2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
őrölt fahéj
A banánokat megpucolom és karikára vágom. A pudingport a cukorral összekeverem, majd a tasakon leírt módon megfőzöm. Félreteszem hűlni, néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön a teteje. A vajat a porcukorral kikeverem, majd ezt és a kihűlt pudingos krémet összekeverem.
A keksszel körberakom a forma oldalát. A babapiskótából egy réteget a forma aljára fektetek. Az 1 dl tejet meglangyosítom, és a felével meglocsolom a banános piskóta réteget és erre egy sor banánkarikát helyezek. A kikevert krém felét rásimítom és megszórom egy kevés fahéjjal. Ezt követően ismét banánkarikákat helyezek a krémre, majd egy újabb sor babapiskótát helyezek a tetejére és meglocsolom a maradék tejjel, majd rásimítom a maradék krémet. A végén a fixálóval felvert tejszínhabot is rásimítom, melynek a tetejét egy hablapát fogazatával bordázatot /csíkokat/ húzok először hosszában, majd keresztbe. Ha nincs fogazott hablapát, akkor villával csíkozom. Ezt követően fahéjat szórok rá, majd díszítésül megszórom aszalt citrushéjjal, vagy tortadarával, vagy reszelt csokoládéval. Néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a piskóta megpuhuljon, és az ízek összeérjenek. Kockára vágva tálalom.
Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel. A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral egy tálban összedolgozzuk. A tejfölt, a tojást, a tejet és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk, robotgéppel összedolgozzuk. Amikor már krémes állagúvá vált hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk, megforgatjuk a fahéjas cukorban. A tojássárgákat habosra keverjük a 12 dkg porcukorral és a puha vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral, cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral addig verjük, míg jó habos nem lesz. 2. Hozzáadjuk az étolajat és a vizet, majd a sütőporos és kakaós lisztet. 3. Jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz