30-50dkg kelbimbó attól függően hány tagú a család
liszt
1-2 tojás
zsemlemorzsa
só
olaj, amiben sütjük
dresszing:
1 dl tejföl
1 dl majonéz
½ dl ketchup
só, bors, pici cukor, néhány csepp citromlé
A kelbimbók külső leveleit leszedjük, megmossuk, lecsepegtetjük és megsózzuk.
Előkészítünk 3 műanyag dobozt, aminek teteje van, tehát zárható.
Először a lisztbe tesszük a kelbimbókat, lezárjuk és alaposan összerázzuk, így minden oldalát éri a liszt. Ezt követően a tojásba forgatjuk, majd a prézlibe hasonló módon.
Forró olajban, fedő alatt, kis lánggal sütjük, néha megforgatjuk, hogy minden oldala megsüljön.
Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges olajat.
Amíg sül a kelbimbó, addig elkészítjük a dresszinget. Az összes hozzávalót összekeverjük és a tálalásnál a tányérra, vagy az asztalra tesszük.
Én krumplipürét készítettem hozzá.
Több receptben olvastam, hogy a kelbimbót előfőzik, lecsepegtetik és, ha kihűlt, akkor panírozzák.
Én ezt a folyamatot kihagytam, éppen ezért sütöttem kis hővel, fedő alatt.
Remekül megpuhult és átsült.
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk, és hagyjuk felfutni. Lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős cukros tejet. Öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat vízszintesen félbe vágom és tepsire sorakoztatom. A hagymát, fokhagymát megpucolom, a hagymát darabolom és mindet a paradicsomokra szórom. A tepsibe halmozott zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát dagasztjuk, kelesztjük, 4 gombócra osztjuk. A 4 gombócot egyesével kör alakúra nyújtjuk. a Köröket 8 cikkre vágjuk, minden cikkbe teszünk egy darab virslit, sajtot, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVagjuk a megtisztitott hagymat felbe, majd szeleteljuk vekony felkarikakra. Forrositjuk fel az olivaolajat egy nagy labosba,majd tegyuk bele a hagymat, kozepes langon piritsuk ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű