menu

Családireceptkönyv.hu

mézespuszedli csokisan és márványmintásan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás
12,5 dkg margarin
12,5 dkg méz
1 narancs és citrom reszelt héja
20 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
40 dkg liszt
4 evőkanál tejföl
fél csomag mézes fűszerkeverék

1 tábla étcsoki + egy diónyi vaj /a csokishoz/
2 tojásfehérje+ 15 dkg porcukor


Elkészítés:


Sütés előtti este állítjuk össze a tésztát. A margarint a mézzel összemelegítjük. A tojásokat, porcukorral, mézes fűszerkeverékkel, tejföllel habosra keverjük, összedolgozzuk a mézes alappal és végül a sütőporos liszttel. Nagyon ragacsos lesz, nem kell megriadni. Folpackkal lefedve éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap lisztes kézzel diónyi göböket formázunk és egymástól 3 cm-re a sütőlapra helyezzük. 180 fokos sütőben 15 perc alatt elkészülnek. Vigyázzunk meg ne égessük az alját!
Az étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, majd a puszedlik felét belemártogatjuk.
A fehérjéket porcukorral, pár csepp citromlével nagyon jól felverjük. Ebbe a mázba mártogatjuk a maradék puszedlit.
Ha marad a csokiból, akkor rácsorgatunk belőle a fehér mázra és fogpiszkálóval megcifrázzuk.
A csokisok tetejét a tojásmázzal díszíthetjük.

mézespuszedli csokisan és márványmintásan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alfajores (S. Jaworski receptje)
Alfajores (S. Jaworski receptje)

♥ Dulce de leche: a sütőt 220°-ra előmelegítjük, majd egy edénybe nyomjuk a sűtített tejet. Az edényt (jénai) tepsibe tesszük. Ha a sütő elérte a 220°-ot, vizet forralunk és a teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Marlenka
Marlenka

A tésztához először keverjük össze a vajat a lágy barnacukorral és a mézzel gőz felett. 2 Ezután ebbe keverjünk bele gyorsan két egész tojást, és főzzük tovább, míg besűrűsödik....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Farsangi fánk
Farsangi fánk

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A felfuttatás után a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. Letakarva 40-45 perc alatt duplájára keles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pihe-puha túrós
Pihe-puha túrós

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk