menu

Családireceptkönyv.hu

oroszkucsma gesztenyésen


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


a tésztához:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
késhegynyi só

a krémhez:
1 cs. gesztenyemassza /25 dkg/
rum, esetleg rum aroma./ebből csak annyi kell, amivel kicsit lazábbá tehetjük a masszát/
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás pudingpor /főzős/
2 dl tej

Elkészítés:


A tojásokból 2 db piskótát sütünk./2 db 4 tojásos/
Az egyik piskóta sárga legyen, a másik barna / ezt kakaóval készítsük el/.
A kihűlt piskótákból - pogácsa szaggatóval - korongokat vágunk.
Egy sárga és egy barna korongot krémmel megtöltve egymáshoz illesztünk, majd az oldalakat
is bekenjük a krémmel.
A kalapokra kenjünk a krémből, majd szórjuk meg reszelt gesztenye masszával.

a krém:
A margarint és a cukrot / a cukorból 1 evőkanálnyit tegyünk félre a pudinghoz/ jó habosra
keverjük.
A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejjel megfőzzük és kihűlésig keverjük.
Közben villával simára nyomkodjuk a gesztenyét és a rumot, ehhez apránként hozzáadjuk
a vajas krémet és jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzáadva az egészet simára keverjük. Használhatunk a keveréshez kézi mixert, így kevesebb munkával jó sima és habos krémünk lesz.
Lehet egy kicsit variálni is az összeállítást.
Az egyik korongpárt úgy illesztjük össze, hogy alul a barna, felül a sárga korong legyen.
A másik korongpárt, pedig ellenkezőleg /alul sárga, felül barna/ illesszük össze.
A kalapokat megkenhetjük a krémmel is, de csinálhatunk csoki mázat/ ezt a sárga kalapra/, vagy
1 tojás fehér+10 dkg cukorból felvert habot /ezt a barna kalapra kenjük/ és ezt követően szórjuk rá a reszelt gesztenyét.

oroszkucsma gesztenyésen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Erdélyi raffaelo
Erdélyi raffaelo

A kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak. A lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízes mézes krémes
Grízes mézes krémes

Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba mérem, és jól összegyúrom. Lisztezett deszkára téve 3 gombócot készítek. Vékonyra nyújtom, és mindegyik lapot lisztezett tepsi hátán megsütöm....

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
HABOS TÚRÓS SÜTEMÉNY
HABOS TÚRÓS SÜTEMÉNY

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját is, majd lassanként a lisztet és a vaníliás cukrot. Sütőpapírral bélelt t...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes krémes kókuszos krémmel
Mézes krémes kókuszos krémmel

A tészta hozzávalóit 1 -1,5 dl jel összegyúrjuk, és, ha elvált az edény falától, 4 cipóra osztjuk, majd mindegyik cipót 24×39 cm-esre - tepsi méretűre - nyújtjuk. A tepsi hátoldalá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk