menu

Családireceptkönyv.hu

pandúrleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál olaj
10 dkg füstölt szalonna /lehetőleg húsos/
30 dkg sertéshús /esetleg csirke/
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kisebb krumpli
1 darabka zeller és karalábé
10 dkg gomba
egy marék apró száraztészta /lebbencstészta/
3-4 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár
1 teáskanál liszt esetleg étk.keményítő
fűszerek: só, bors, tárkony, kicsi pirospaprika, paradicsomlé, paprika krém, majoránna, babérlevél


Elkészítés:


A hozzávalókat megtisztítjuk és felszeleteljük.
Az apróra vágott hagymát forró olajon a szalonnával megpirítjuk, majd hozzátesszük a fokhagymát is.
Ha a szalonna már üveges és a hagyma is jól megpárolódott, akkor hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával főzni kezdjük.
Ha már félig megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, fűszerezzük és felöntjük vízzel és továbbfőzzük, majd a végén hozzáadjuk a tésztát is.
Amíg fő a leves, addig elkészítjük a tejfölös-mustáros habarást és a megfőtt levest behabarjuk.
Aki szereti, még egy kevés ecettel pikánsabbá teheti.

Trükkök, tippek, praktikák:


nagyon ízletes és tartalmas leves!

pandúrleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Korhelyhalászlé
Korhelyhalászlé

A fazékban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával. Beleteszem a halfejet és farkat és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyar halászlé
Magyar halászlé

A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre te...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Joghurtos csirkeleves
Joghurtos csirkeleves

elkészítés A tisztított zöldségeket kisebb hasábokra vágjuk, a petrezselymet és a zellerzöldet finomra aprítjuk. A csirkeszárnyat kettévágjuk (ha csirkemellet használunk, felko...

Elkészítési idő: 50 per
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palóc leves
Palóc leves

A húsból pörköltet készítünk a következő módon: a sertéscombot és a hagymát felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk kevés olajon, meghintjük pirospaprikával, majd rátesszük a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk