15 dkg vaj
5 dkg cukor
25 dkg liszt
2 tojás sárgája
2 dl víz
kevés reszelt citromhéj
A gyúrótáblán a lisztbe mélyedést vájunk.
A többi hozzávalót beletesszük és gyorsan sima tésztává dolgozzuk.
A tésztát hideg helyen pihentetjük,majd később késhát vastagságúra kinyújtjuk. Tetszés szerinti lapokat szúrjunk ki. A hulladékból ceruza méretű tekercseket készítsünk A kiszúrt lapok szélét tojásfehérjével meg kell kenni majd a közepére rátesszük a tekercseket.
Kissé kivajazott tepsibe, lassú tűznél szép sárga színűre sütjük. Jól záródó ( porcelán,üveg) edényben hosszú ideig eltehetjük.
Fogyasztás előtt tegyünk rá friss gyümölcsöt vagy befőttet (meggy,eper,stb.) tejszínhabbal is díszíthetjük.
1. Fontos, hogy vajat használjunk, mert a legtöbb kocka csak növényi zsír, amivel elrontjuk, hiszen kicsapódik rengeteg víz belőle. 2. A puha vajat edénybe rakjuk, géppel elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés menete: A tésztát összedolgozzuk egy dagsztógéppel,és hűtőbe tesszük 1 órára fóliába csavarva. Egy 24 cm átmérőjű piteformát ikenünk vajjal,és a kinyújtott tésztával k...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA felvert grillázslapokkal kezdem. A diógrillázshoz a 30 g cukrot karamellizálom, majd belekeverem a durvára aprított 17 grammnyi diót. A karamellizált diót sütőpapírra öntöm ki, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálban villával áttörjük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, és egy közepes méretű, kizsírozott-kilisztezett tepsibe öntjük. A tetej ére a tej fölt a porcukorra...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes