menu

Családireceptkönyv.hu

Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
2 tojássárgája
4 dl tej
4 dkg élesztő
6 dkg vaj
6 dkg cukor
egy csipet só
A bukták lekenéséhez:
olvasztott vaj
Az almás töltelékhez:
1/2 kg alma reszelve
ízlés szerint cukor
ízlés szerint őrölt fahéj
pár csepp citromlé
reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás pudingpor

Elkészítés:


Főoldal / Kelt tészták / Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve


Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve

Feltöltő: Vass Lászlóné Kategória: Kelt tészták 0 232 megtekintés


FavoriteElmentem!Elkészítve: 0Print Friendly
Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve
Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve
Hozzávalók:

60 dkg liszt
2 tojássárgája
4 dl tej
4 dkg élesztő
6 dkg vaj
6 dkg cukor
egy csipet só
A bukták lekenéséhez:
olvasztott vaj
Az almás töltelékhez:
1/2 kg alma reszelve
ízlés szerint cukor
ízlés szerint őrölt fahéj
pár csepp citromlé
reszelt citromhéj
1 cs. vaníliás pudingpor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem


Elkészítés:

Az élesztőt 2dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 2 kiskanál cukrot és meleg helyen felfuttatjuk.
Az átszitált lisztet tálba tesszük és hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a 2 tojássárgáját és felfutott élesztőt. Annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. (Ha elválik az edény falától,akkor jó a tészta állaga.)
Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Az almát meghámozzuk,és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Feltesszük a tűzhelyre párolódni, közben ízlés szerint ízesítjük. (Én fahéjjal, citromlével, cukorral ízesítettem.)
A végén hozzáadjuk a pudingport, amivel összefőzzük, besűrítjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, fele mennyiség közepébe lekvárt teszünk, a másik felébe a kihűlt almás töltelékből halmozunk. Természetesen, ízlés szerint tölthetjük más ízekkel is.
Feltekerjük, és a két végét az ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé sorakoztatjuk. A bukták tetejét olvasztott vajjal lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Ebből a tésztából készíthetünk fonott kalácsot, brióst, mákos vagy diós tekercset is

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Román krémes
Román krémes

A tésztához valókat összegyúrjuk, két órát pihentetjük. Öt részre osztjuk, kinyújtjuk, egyenként megsütjük a lapokat. (Gyorsan sül!) A krémhez valókat kikeverjük, megtöltjük a lapo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Túrófánk
Túrófánk

Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Madártej szelet
Pudingos - Madártej szelet

1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot. 2. A sütőport összekeverjük a liszttel és óvatosan ezt is hozzákeverjük. 3. Nagyobb margarinoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karácsonyi csodaszelet/Receptneked/
Karácsonyi csodaszelet/Receptneked/

A sütőporos lisztet a porcukorral és a margarinnal elmorzsolom, majd az egész tojásokat és annyi tejet adok hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen. Lisztezett deszkán átgyúrom. Tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk