menu

Családireceptkönyv.hu

Epres piskota


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- másfél bögre cukor
- 2 tojás
- 3 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
- fél bögre étolaj
- másfél bögre tej
- fél kg eper (vagy több)
+ három-négy evőkanál olvasztott vaj, és kristálycukor a szóráshoz

Elkészítés:


1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra.
2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
3. Ezután kidíszítjük a tetejét a hosszában kettévágott eperszemekkel.
4. Kb. 20-25 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).
5. Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejét kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvadni a vajba.
5. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik! Forrón szeletelhetjük nyugodtan…
Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszkocka
Kókuszkocka

Áztasd be a datolyát annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Áztatás után pürésítsd a datolyát botmixerrel a vízzel együtt. Keverd össze egy tálban a kókuszkocka minden hozzávalóját....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
KÓKUSZOS ALMATORTA RECEPT
KÓKUSZOS ALMATORTA RECEPT

A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 24 cm-es tortaformát kikenünk vajjal. Én ehhez mindig a sütihez kimért vajból vesze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Bögrés csokis süti
Bögrés csokis süti

A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az étolajat, az olvasztott csokit, és összekeverjük. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marcipános szaloncukrok
Marcipános szaloncukrok

a vizet a zselatinnal melegítjük(nem főzzük fel!) majd az összes többi hozzávalóval jól összedolgozzuk,hagyjuk állni hűtőben majd úgy használjuk mint a rendes marcipánt..............

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk