menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcsös őzgerinc - sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


: 1 darab őzgerincformához
- 25 dkg darált háztartási keksz
- kb. 10 dkg puha vaj (szobahőmérsékletű)
- 5 dkg porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum (esetleg rumaroma)
- néhány evőkanál tej (csak annyi, hogy jól összeálljon a tészta, de ne legyen ragacsos)

- kb. 16 darab négyzet alakú háztartási keksz

A krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
- 5 dl tej
- 2-3 banán (vagy kb. 30 dkg más gyümölcs: málna, szeder, eper, meggy...)
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj

Elkészítés:


1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza, de ne legyen ragacsos.
2. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük úgy, hogy a fólia kilógjon mindenhol, majd a kekszes masszával egyenletesen körbetapasztjuk az őzgerinc oldalát - félretesszük.
3. A krémhez a pudingport, a cukrot pici tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és elkészítjük a pudingot jó sűrűre. A mosogatótálcába hideg vizet engedünk és kever-getve langyosra hűtjük a pudingot (így nem bőrösödik be a puding és pillanatok alatt kihűl).
A tejszínhabot felverjük a habfixálóval és a langyos pudinghoz keverjük óvatosan.
4. Elővesszük az őzgerincformát, melybe előzőleg belenyomkodtuk a kekszréteget, és félig megtöltjük a krémmel, ráhelyezzük a banánokat, befedjük a maradék krémmel. A krém tetején sorba kirakjuk a négyzet alakú háztartási kekszeket, majd a kilógó fóliával becsomagoljuk a formát és hűtőbe tesszük 3-4 órára (de legjobb 1 egész éjszakára), hogy átpuhuljon és összeálljon a desszert.
5. Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne az olajat és bevonjuk vele az őzgerinc desszertet. 40-50 percre betesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
6. Forró vízbe mártott/megtörölt késsel óvatosan felszeleteljük és tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Császármorzsa rizslisztből
Császármorzsa rizslisztből

2 db 2 literes tálba a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a hűtőbe tesszük, a sárgáját habverő segítségével kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sportszelet
Sportszelet

A tészta alapanyagot összegyúrjuk, elnyújtjuk, és kb. 20*30 cm-es tepsibe beletesszük. Tetejére a csokit és az étolajat felolvasztjuk, majd a tészta tetejére öntjük. Hűtőszekrénybe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo 'tejbegríz'
Paleo 'tejbegríz'

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Túrós rózsa sütemény
Avatar Ildikó Kedvelnék
Túrós rózsa sütemény

Elkészítése: 1. Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a megolvasztott margarint, a cukrot, a vanillint, a sót és a két tojás sárgáját. 2. Folyamatos keverés mellett apránként, s...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk