2 nagy pohár tejföl (2×450 g),
6 evőkanál kristálycukor,
3 csomag vaníliás cukor,
1 kávéskanál rumaroma,
1 nagy csomag babapiskóta,
kakaópor,
tej és
capuccinópor
Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen!
A tejfölt a kristálycukorral, vaníliás cukorral, a rumaromával összekeverjük. Jénai edény aljára teszünk egy keveset ebből a kapott krémből, és a piskótákat elkezdjük belemártogatni a tányérba kiöntött capuccinóba, hogy felszívja azt, de éppen csak egy pillanatra, mert különben eláznak a piskóták. Tehát az alsó krém tetejére tegyünk egy sor ilyen módon megmártott babapiskótát, majd megint krémet tegyünk és pakoljuk a rétegeket piskóta és krém formájában, ameddig el nem fogynak. De a legvégére mindenképpen krém kerüljön, ami fedje be a piskótákat.
Ezután a tetejét meghintjük kakaóporral, vagy capuccinóport is szórhatunk rá vegyesen. Tegyük kicsit hűtőszekrénybe, ezalatt a kakaóport is beissza a krém és a babapiskóta is kellőképpen megpuhul. Az alsó réteg krémet szépen magába szívja majd a legalsó réteg babapiskóta.
Jó étvágyat!
Krém: A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a margarinnal. Tészta: A vizet, zsart és a sót összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a liszt...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűEin Backblech (40x30 cm) mit Backpapier belegen. Mehl und Speisestärke mischen. Eier trennen. Eiweiß und 1 Prise Salz am besten in der Küchenmaschine (oder mit den Quirlen des Han...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához 1. Az élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral, és hagyjuk felfutni. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék c...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból a szokásos módon két kakaós piskótát sütünk 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű