menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos-sós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt

2 tojás
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral

Elkészítés:


Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Ramat kikeverünk 1 ek sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A recept eredeti változata (felső képen látható) Túrós Lukács szakácskönyvében található, kicsit másképp. 3 rétegű, és a kencéjébe reszelt sajt is kell. Érdemes kipróbálni mindkettőt. B-anya a Lalát próbálta csak, Papi mindkettőt, és az eredeti mellett foglal állást, még ha kissé pepecsebb is. Frissen lefagyasztva, és reggelenként mikrózva, hihetetlen nagy meglepi a gyerekeknek! Méltó ellenfele lehetne a távolkeletről importált, karcinogénekkel terhelt, Eszperente nyelvű Fornettiknek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós sütemény
Sós sütemény

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságura nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával ( lekenhetjük egészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA
MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA

A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk az élesztővel. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd beletesszük a többi hozzávalót, és jól kidolgozzuk. Fél órát pihent...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos masni levelestésztából
Sajtos masni levelestésztából

A kiengedett leveles tésztás kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, meghintjük a reszelt sajttal, pirospaprikával, ha szükséges kevés sóval. Ezt követően félbehajtjuk, majd újra 1 cm vékonyra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk