menu

Családireceptkönyv.hu

Réteges joghurtos-sajtos pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
kb. 60-70 darabhoz
90 dkg finomliszt
25 dkg vaj (esetleg margarin)
4 dkg friss élesztő
375 g natúr joghurt
1 teáskanál kristálycukor
1 csapott evőkanál só (vagy ízlés szerint, illetve függ a sajt ízétől is)
1 tojássárgája
kb. 1,5 dl langyos tej

A rétegzéshez:
7,5 dkg reszelt trappista sajt
7,5 dkg füstölt sajt

A tetejére:
5 dkg reszelt trappista sajt
1 tojás

Elkészítés:


A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a joghurtot, végül a felfuttatott élesztős tejet és összegyúrjuk a tésztát. (Enyhén ragacsos legyen a tészta, ne nagyon! Az állagán pici liszt vagy tej hozzáadásával korrigáljunk.) Letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 60x40 cm-es téglalap alakúra és egyenletesen megszórjuk a reszelt trappista és füstölt sajt keverékével. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál úgy, mint a bejglit, majd az egyik szélét megfogjuk, ráhajtjuk a tészta közepéig, majd a másik oldalát erre rá (lásd a lenti fotón). Kicsit lenyomkodjuk, letakarjuk fóliával vagy egy tiszta konyharuhával és 30 percig pihentetjük.
Utána kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, berácsozzuk a tetejét és pogácsa szaggatóval (vagy ennek híján egy kisebb pohárral) kiszaggatjuk. (A fennmaradó tésztaszéleket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.)
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk - egymástól picit távolabb, mert sütés közben kelni fognak még. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 18 percig sütjük. Hagyományos sütőben 200 fokon. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós teasütemény
Sós teasütemény

elkészítés 1.A tészta hozzávalóiból géppel sima tésztát dagasztunk, és 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk egyenletes vastagságúra. 2.Ezután beirdaljuk a kés tompább felével. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sósrudacska joghurttal
Sósrudacska joghurttal

A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Sajtos rúd Stoner néni receptje
Sajtos rúd Stoner néni receptje

21dkg lisztet összegyúrjuk 10dkg rámával 2,3. evő kanál tejföllel fél élesztő és só Pihentetjük és utána kinyújtjuk és szaggatjuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vásárhelyi sós túrós lepény
Vásárhelyi sós túrós lepény

1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe, simára keverjük egy teáskanálnyi liszttel, és letakarva felfuttatjuk. 2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáa...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk