menu

Családireceptkönyv.hu

SOMLOI GALUSKA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg vaj
10 dkg darált dió
9 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
6 dl tej
4 evőkanál + 10 dkg kristálycukor
kétszer 4 evőkanál holland kakaópor
1 vanília rúd
1 csomag sütőpor
1 marék mazsola
1 dl rum
tejszínhab
csokiöntet

Elkészítés:


Először készíts piskótatésztát! Ehhez hat tojást válassz ketté, a sárgájával keverj simára hat evőkanálnyi cukrot, majd szitáld hozzá a sütőport és a lisztet, és keverd az egészet simára. Ha ez megvan, a fehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön, keverd a lisztes masszához. Miután összeállt, válaszd ketté, az egyik feléhez adj négy evőkanál kakaóport, keverd simára, majd süsd meg mindkét piskótatésztát előmelegített sütőben, 180 fokon, ha már szép barna a nem kakaós, akkor kész vannak. Amíg pironkodnak, készítsd el a krémeket! A vaníliás változathoz három tojásra, illetve inkább csak azok sárgájára lesz szükséged, ezeket keverd habosra négy kanál cukorral, majd kapard hozzájuk a vaníliát, öntsd fel 5 deci tejjel, és vízgőz fölött főzd sűrűre. A csokikrémhez is vízgőz kell majd, na meg a maradék kakaópor, a vaj, a tíz deka cukor és körülbelül egy deci tej, ezt lassanként adagold hozzá, ahogy sűrűsödik, és amikor elérte a megfelelő állagot, akkor már ne önts hozzá többet. A diót és a mazsolát keverd össze egy tálban, a piskótákat darabold fel egységes méretű kockákra, halmozd egy tálba ezek felét, szórd meg a mazsolával és a dióval, öntsd rá a krémek felét, majd jöhet ugyanez a műveletsor még egyszer, és már tálalhatod is a somlóit.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Zsírban sült perec
Zsírban sült perec

A tojásokat villával felverjük. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáöntjük a tojást, a sót, a porcukrot, a szódabikarbónát, két dl aludttejet, a tejfölt, és összegyúrjuk. Ha szükséges,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - Meggyes túrós
Palacsinta - Meggyes túrós

készen kapható meggyes túrós krémmel az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük. Ha nincs kész krém, akkor a túrót áttörjük, porcukorral és kimagozott, finomra vágott meggy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kiflifelfújt
Kiflifelfújt

A kifliket karikára vágjuk. Egyharmad részüket kivajazott tűzálló tál aljára sorakoztatjuk. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a mazsolát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Méteres kalács
Méteres kalács

Tésztához a tojást a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, és jól összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, jól összedolgozzuk. A masszát...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk