1 kg szilva (lehet bármi, ami levet enged, akár vegyesen is), 15 g étkezési keményítő, 50 g nádcukor, 1 rúd vanília kikapart magjai (elhagyható),
Tésztához:
25 dkg liszt, 1 csipet só, 5 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 1 db tojás, 150 ml főzőtejszín
A tetejére szóráshoz:
20 g cukor
A gyümölcsöket kimagozzuk és felezzük, hozzáadjuk a keményítőt, a nádcukrot és a vanília kikapart magjait majd jól összekeverjük.
Ezt a gyümölcsös keveréket egy sütőtálba tesszük.
A liszthez hozzáadjuk sütőport, a cukrot, csipet sót, majd a vajat és elmorzsoljuk, de éppen csak addig, amíg egyenletes lesz. Minél hidegebb marad a vaj, annál omlósabb, finomabb lesz a tészta.A tejszínhez adjuk a tojást és kikeverjük majd ezt is a liszthez adjuk, és csomómentes masszává keverjük.Kanállal a gyümölcsre szaggatjuk, majd szórjuk meg kevés cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.Érdemes magas falu tepsibe tenni, és szintén érdemes egy tepsire tenni, mert a gyümölcs levet ereszt, és ha nincs szerencsénk, akkor kissé kicsoroghat belőle a tepsire.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy muffinpapírral kibéleljük. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkeksz, hogy érdemes inkább egy nagy adagot sütni a hétvégén. Sokkal-sokkal finomabb lesz! NLCafé f Ajánlom A BRAMAC °COOL tetőrendszer megtartja az otthon melegét! hirdetés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A nagylyukú reszelőn lereszelt almát kinyomkodtam, majd egy kevés őrölt fahéjjal és a citromhéjjal, -lével, meg 1-2 ek cukorral összeforgattam. 2. A túrót egy villával áttör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy egész tojást habosra keverünk 5 ek kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 ek lisztet és a mk szódabikarbónát. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 ek darált diót. A ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű