2 fej vöröshagyma
1 ek. kókuszzsír vagy kacsazsír
70 dkg reszelt sárgarépa
1,5 liter víz
2 dl adalékmentes, tiszta kókusztej (pl. Aroy-D, Real Thai)
1-1 tk. őrölt gyömbér, kurkuma, őrölt római kömény
½ citrom leve
1 ek. só
bors ízlés szerint
1 zacskó sós, pörkölt kesudió (elhagyható)
1. lépés
A kókuszzsíron pároljuk meg az aprított hagymát, adjuk hozzá a sárgarépát, és néhány percig pirítsuk őket.
2. lépés
Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a fűszereket, a citromlevet, és fedő alatt mérsékelt tűzön főzzük össze.
3. lépés
Kb. 10-15 perc főzés után botmixerrel turmixoljuk krémlevessé.
4. lépés
Keverjük hozzá a kókusztejet, és forraljuk fel újra.
5. lépés
Szórjuk bele petrezselyemlevelet, vagy ízlés szerint egyéb zöldfűszereket.
6. lépés
Tálaláskor levesbetétként pörkölt kesudiót szórjunk a tányérba.
http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/search/label/levesek
A sajtkrémleveshez a leveskockát felfőzzük 6 dl vízzel, majd beletesszük a kétféle lereszelt sajtot, és kis lángon addig főzzük, amíg a sajt felolvad. Habverővel simára keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPörkölt alapot készítünk, de teszünk bele köményt, babérlevelet és fokhagymát is. Amikor a pörkölt félig vagy inkább 3/4-ig kész, felöntjük vízzel és beletesszük a krumplit, majd k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt combot (80 dkg) a babbal (50 dkg) előző nap este beáztattam. Másnap leöntöttem róla az áztató vizet. A savanyú káposztát kinyomtam a levéből, és apróbb szálakra vágtam....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rizst megmosom, a zöldségeket csíkokra vágom, a csirkeszárnyakat ketté. A felaprított hagymát a zöldségekkel és a hússal olajon átfuttatom, kb. két liter vízzel felöntöm, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű