a tésztához:
4 tojássárgája
10 dkg őrölt mandula
2 dkg holland kakaópor
1 evőkanál méz (xilit vagy eritritol) (nem paleozóknak cukor)
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura)
a totus krémhez:
30 dkg ToTu (nem paleozóknak túró)
5 evőkanál eritritol (xilit vagy méz) nem paleozóknak cukor)
2 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál citromlé
1 vaníliarúd kikapart magjai (nem paleozóknak vaníliakivonat)
6 lap zselatin (vagy 1 dkg por)
1,5 dl víz
a tetejére:
5 dkg reszelt cukor- és tejmentes étcsokoládé
A tésztához a tojássárgát habosra keverjük, Hozzáadjuk a többi alapanyagot és egynemű masszává dolgozzuk. 25 x 25 centis, sütőpapírral bélelt brownie formába nyomkodjuk. Nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha egy kicsit bevizezzük a kezünk, mert úgy nem tud a massza a kezünkre tapadni. 150 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A totus krémhez a zselatint beáztatjuk a vízbe, majd közepes lángra téve, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész a krém összes hozzávalóját késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk. Az egészet azonnal a kihűlt tészta tetejére öntjük. (Ha kicsit hepehupás lett a tésztánk előtte fordítsuk meg! ;) ) 30 percre hőtőszekrénybe tesszük dermedni. Végül csokoládéreszelékkel megszórjuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Tücsökbogár konyhája
Hozzávalók 40 darabra A gombóc tésztához 1.6 kg burgonya (főtt, áttört) 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű) 600 g búzaliszt (BL55) só A töltelékhez 40 szem szilva (magozot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt. A hozzávalókat összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és készre sütjük ( tűpróbát végzünk). Tálalás előtt meghintjük porcukorral. Sütési hőfok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket összeturmixoljuk, majd a végén belekeverjük a gyümölcsöt és szilikonos muffin formában készre sütjük. Kisebb muffinformában 24 db lesz a fenti mennyiségből. (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos módon elkészítünk egy piskótát 6 tojásból: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük fokozatosan hozzáadva a cukrot, ezután a habhoz keverjük a tojássárgákat, végül pedig n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű