a tésztához:
6 dkg kókuszliszt
5 dkg kakaó
csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
csipet só
6 tojás
5 dkg olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
10 dkg juharszirup (agávészirup, vagy méz, esetleg eritritol, nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
5 cl főzött kávé
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
a krémhez:
35 dkg kész ToTu (nem paleozóknak túró)
1 citrom reszelt héja és leve
1,5 dl kókusztej (nem paleozóknak tejszín)
4-5 evőkanál eritritol (xilit) (nem paleozóknak cukor)
6 lap zselatin (vagy 1 dkg por)
1/2 dl víz
15 dkg kis kockára vágott eper
továbbá
5 dkg min.75 %-os étcsokoládé
törökmogyorónyi kókuszolaj
15-18 szem eper
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 22 centis kapcsos tortaformába töltve, 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt, majd 2 lapba vágjuk. (én itt 18 centis tortakarika méretére vágtam.) Az alsó lapot visszatesszük a formába (én a 18 centisbe), aminek az oldalát sütőpapírral béleljük. Körberakosgatjuk a félbevágott eprekkel (szépen rátapad a papírra). Rátöltjük a túrókrém felét, amihez a zselatint beáztatjuk a vízbe, majd közepes lángra téve, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha kész a krém többi hozzávalójával együtt, az eper kivételével késes aprítóba vagy turmixgépbe tesszük és szép, sima krémmé dolgozzuk, majd óvatosan a túrókrémhez forgatjuk a kis kockára vágott epret is. Rátesszük a másik tortalapot, aminek a tetejére kenjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládét. Eperszemekkel díszítjük. 2-3 órára, még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Tücsökbogár
Butter in Stücken, Mehl, Salz, Mandeln, Zucker und die Eier in eine Schüssel geben. Mit den Knethaken zu einem Teig verkneten, eventuell mit den Händen nachhelfen. 30 Minuten kühl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük. A masszából 8 grammos darabkákat tépkedünk, golyókat formázunk, majd kilapítjuk. Egy sütőpapírral k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat és a Nutellát, majd lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk a masszát. A túrót egy villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a lime r...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó vízbe dobjuk, forrástól számítva 1 percig főzzük, majd leszűrjük. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, és egy villával jól áttörjük. Hozzáadjuk az előzőleg megsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű