2-3 ek. zsír vagy kókuszolaj
1 fej vöröshagyma apróra vágva
4 kis fej karalábé kis kockákra vágva
3 db sárgarépa kis kockákra vágva
1 szál fehérrépa kis kockákra vágva
só, bors
kb. 1,2 liter víz/zöldséglé/húsleves
1 kis csokor petrezselyem aprítva
A húsgombóchoz:
30 dkg darált sertéshús
1 tojás
só, bors
kb. 1 tk. szárított tárkony (ízlés szerint)
A tálaláshoz:
1-2 dl kesutejföl/kókusztejföl/totukrém
citromlé
A hagymát vágd nagyon apróra, kevés olajon vagy zsíron dinszteld meg, add hozzá a tosztított kockára vágott zöldségeket, kevergetve pirítsd át. Sózd, borsozd és öntsd fel a vízzel vagy húslevessel, ha van. Közepes lángon főzd puhára. A húsgombóchoz mindent keverj össze, formázz apró gombócokat, a végén főzd bele a levesbe, amikor a zöldségek már puhák, 5 perc alatt megfől, mert olyan kicsik. A végén keverd hozzá a petrzselymet is, szükség szerint még ízesítsd. A tejfölt bele is keverheted, de tálalhatod mellé is, a citromlével együtt, én tejfölösen, kevés citromlével szeretem.
http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2015/03/karalabe-leves-tarkonyos-husgomboccal.html
A csirkeaprólékot megmosom és kis darabokra vágom. A megpucolt zöldségeket keskeny hasábokra vágom. A vöröshagymát picire metélem és felforrósított olajon üvegesre pirítom. A lángr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomómen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a májgaluskát: a májat ledaráljuk, a kis fej finomra vágott vöröshagymát a fűszerekkel együtt kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd ha kicsit...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű