Palacsinta (paleo)
. Jóval hígabb a massza, mint amit megszoktunk palacsinta tészta gyanánt.
Hozzávalók 6-8 darabhoz:
a palacsintához:
5 dkg zöldbanán liszt
3 tojás
1 dl víz
1 dl szóda (vagy szénsavas ásványvíz)
2 evőkanál folyékony kókuszolaj
csipetnyi só
a töltelékhez:
40 dkg ToTu
4 tojássárgája
1-2 evőkanál citrpmlé
1 citrom reszelt héja
5-8 dkg eritrit
1 vaníliarúd kikapart magjai
5 dkg mazsola vagy aszalt meggy
A palacsintához a tojásokat enyhén felverjük. Hozzáadjuk a zöldbanán liszte. Csomómentesre keverjük. A többi anyagot szintén hozzákeverjük. Kókuszolajjal kikent, felforrósított palacsintasütőben nagyjából merőkanálnyi masszát szétoszlatunk, majd mindkét oldalán átsütjük. Átfordítás után már csak pár pillanatig hagyjuk sülni, különben kiszáradhat. Megkenjük a töltelékkel, amihez a mazsola kivételével a többi anyagot botmixerrel pépesítjük. Ehhez keverjük a mazsolát. Feltekerjük, vagy háromszögre hajtogatjuk a palacsintát
Elkészítés Kikeverjük a cukrot a tojásokkal, beleteszük a többi hozzávalót. Papírkapszlikkal bélelt muffinformákba adagoljuk a tésztát, és 175 fokon kb. 20 percig sütjük. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA darált kekszet és a darált mandulát összekeverem, ízlés szerint adok hozzá cukrozott kakaóport, fahéjat, szegfűszeget. Annyi tejet öntök hozzá, hogy jól formálható masszát kapj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Piskóta A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a vizet lassan, felváltva adagolva hozzákeverjük. Lisztezett tepsiben, 25...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű