Hozzávalók kb. 25 dkg kész totuhoz
10 tojásfehérje
1 dl citromlé vagy ecet
kb. 1 l víz
1 csipet só
Mély lábasba öntjük a vizet, és a citromlével együtt felforraljuk.
Közben a tojásfehérjét a sóval lazán felverjük, kb. annyira, mint a tojásrántottánál szoktuk.
Amikor a víz felforrt, keverni kezdjük és beleöntjük a tojásfehérjét. Nagyjából 2-3 percig keverjük, hogy a fehérje teljesen megfőjön, kicsapódjon. (A fehérje felhabzik és lényegesen megnő a térfogata is!)
Gézzel vagy tisztára mosott konyharuhával bélelt szűrőbe öntjük, hogy a vizet leszűrjük. Hagyjuk kihűlni, majd a gézt batyuként összekötjük, és addig nyomkodjuk, amíg a maradék folyadék is távozik belőle. Villával fellazítjuk, hogy olyan állaga legyen, mint a túrónak. A masszát a továbbiakban a túróhoz hasonlóan használhatjuk.
A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütéshez: • olaj • víz Elkészítés: A kovászt jóval a sütés előtt készítsük el, ha egy nappal előtte az se gond. Tegyük az élesztőt langyos vízbe, majd hagyjuk egy 10 percig á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tehéntúrót alaposan daraboljuk össze tiszta kézzel, vagy villával. Tegyük egy tiszta edénybe, és töltsük hozzá a tejet. Lassú tűzön kevergessük, amikor el kezd forrni gyorsan veg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes