menu

Családireceptkönyv.hu

Újhagymás spárgaleves csirkehússal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4adag
50 dkg spárga
20 dkg csirkemell
3 szál újhagyma
1 liter víz
2 ek. kókuszzsír vagy ghee
1 babérlevél
egy marék friss petrezselyemlevél
só, bors

Elkészítés:


1. lépés
Először is a spárgákat készítsük elő: vágjuk le a csúcsait, és alaposan mossuk meg, hogy ne maradjon benne homok. Ha fehérspárgát használsz, akkor a szárát pucold meg egy zöldséghámozóval, ha zöldet, akkor erre nincs szükség. Mindkét fajta spárga esetében a fás végeit vágd le, arra nincs szükség. A szárát vágjuk 2-3 centis darabokra.

2. lépés
Egy lábasban 1 ek. zsiradékon pirítsuk meg alaposan a csirkemell kockákat, majd öntsük fel 1 liter vízzel, sózzuk meg, és fedő alatt forraljuk fel.

3. lépés
Dobjuk bele a megtisztított spárga fejeket is, és főzzük ropogósra.

4. lépés
A levesből halásszuk ki a húst és a spárgadarabokat, és tegyük félre kicsit az alaplevet.

5. lépés
Egy másik lábasban szintén 1 ek. zsiradékon pirítsuk meg a felszeletelt újhagymát, majd dobjuk rá a spárga szárait, kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel az alaplével.

6. lépés
Tegyünk bele egy babérlevelet, egy egy kis sót is, majd főzzük mérsékelt lángon fedő alatt kb. 15-20 percig.

7. lépés
Szedjük ki belőle a babérlevelet, majd botmixerrel dolgozzuk össze.

8. lépés
Tegyük vissza a tűzhelyre, öntsük bele a csirkehúst és a spárga fejeket, forraljuk fel, és ha még szükséges, sózzuk meg.

9. lépés
Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemlevéllel.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/search/label/levesek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

1. A tyúkot feldaraboljuk és hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként lehabozzuk. A zöldséget megpucoljuk és hasábra vágjuk. 2. Ha már nincs több habja, beletesszük a z...

Elkészítési idő: 210 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dea
Burgonyakrémleves
Burgonyakrémleves

Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a kockákra vágott burgonyát és felöntjük a vízzel (vagy alaplével).Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával és bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Paradicsomleves
Paradicsomleves

Az olajat felmelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és fehér habzásig hevítjük. Hozzáadjuk a paradicsompüré 2/3-át, ezután kevés hideg vizet öntünk hozzá, és alaposan összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pho - Vietnami
Pho - Vietnami

Az az igazi, ha a szegyből és a csontokból készítjük el az alaplevet sok óra főzéssel, de idő és kedv hiányában dolgozhatunk alaplével is, de akkor abból csakis valódit használjunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk