50dkg liszt
25 dkg vaj
Kb. 2 dl tejfől
4 tojás sárgája
Só
Töltelék:
4 tojás fehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió
1 ek barack lekvár
1 citrom héja
Gyúrás után 4 cipót készítünk,kinyújtjuk, majd megkenjük zsirral és feltekerjük, majd egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük.
Másnap a rudakat kb 10-02 db-ra felszeljük és egyenként kinyútjuk, atöltelékkel megtöltjük és kifli formára felhajtjuk.
Nem túl forró sütőbtesszük, és világosra sütjük, majd porcukorba forgatjuk.
A vajas kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet és a sütőport. Kilisztezzük a formát és beleöntjük a tészta háromnegyedét, majd a maradé...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit vagy egy jén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA bonbonhoz A csoki és a tej kivételével összedolgozzuk a hozzávalókat, hogy formázható, de nem száraz masszát kapjunk. Míg hideg, kis golyókat formázunk belőle, egy lapos tányér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű