10 dkg lebbencstészta
3 dkg füstölt szalonna
20 dkg burgonya
1 kis fej v.hagyma
pirospaprika, só, babérlevél, lestyán zöld, petrezselyem
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjában kisütjük.A megpirult szalonnát kiszedjük és tálaláskor rakjuk a tányérba. A lebbencs tésztát a zsíron megpirítjuk , hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát majd a végén a pirospaprikával meghintjük, és 1,2 l forró vízzel felengedjük. Belerakjuk a meghámozott kockára vágott burgonyát, sót, babérlevelet és a lestyán szárat. Lassú tűzőn puhára főzzük.Tálalás előtt finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Egy lábasban a libazsírra dobja a felvágott zöldségeket, sózza, borsozza, hozzáadja a babérleveleket, belefacsarja a citrom levét, és lefedve pár percig párolja. Ez alatt összedolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékban megforrósítunk 2 evőknál olajat, majd 20 dkg zöldborsót hirtelen megpirítunk rajta. Hozzáadjuk a zabpelyhet, és ráöntjük a levest. Főzzük 15 percig, amíg a borsó meg n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, bo...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk és meghámozzuk, majd mindegyik felkockázzuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is, és összepirítjuk. Felöntj 2 liter ví...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes